Monday, April 23, 2012

Tratat de suferinta?

Ai fi crezut ca suferinta poate lua atatea forme? Ca-ti poate zdrobi sufletul atat de tare?


Ca sufletele rele sunt dese si diforme...iar sufletele bune sunt atat de rare...?

Traiesti sub acelasi acoperis cu un om care doar iti urmareste fiecare miscare, defect, slabiciune, la fel ca si cei din care se trage. Iar la greu, te lasa balta.

Incep sa deschid ochii si sa-nteleg. Nu merit toata umilinta asta. CHIAR NU o merit!

Si nu e nicio mana calda care sa ma mangaie pe crestet, un chip bland care sa ma sarute pe frunte si sa spuna ca totul va fi bine. Ca eu insemn totul. Ca-mi cunoaste sufletul si stie cum sunt. Nu e nimeni. Deschid usa, intru in casa, si o singuratate naucitoare ma apasa, si stiu doar ca vreau sa ies pe usa si sa nu ma mai intorc! Nu e nimic mai dureros pe lumea asta decat sa fii singur in doi. Sa fii condamnat la racirea conditionata a sufletului. La atata energie negativa si duh rau simtit sub un singur acoperis. Si sa stii ca nu tu esti cel vinovat. Si sa stii ca e atata imaturitate la mijloc - lipsa comunicarii, lucruri facute in ciuda. Si a fi partinitor...a tine cu mama, bunica, matusica, desi iti ranesc omul cel drag. Iar tu, ca un om "care iubeste" sa dormi intr-un somn mai pufos decat norul din basme, sa te cufunzi in propriile tale vise si probleme si pe cel asa-zis drag sa-l uiti undeva, intr-un colt. De casa, de suflet... Iar tu, cel care sufera ca un caine, te lovesti de un perete. O bariera...: ne-iubirea. In sfarsit intelegi ca despre asta e vorba, si vrei sa te rupi. Dar sufletul tau bleg si prost nu pricepe. Ratiunea nu iarta, dar sulfetul, sufletul e cea mai maleabila componenta umana, de inspiratie divina. Putem sa fim atat de iubitori, atat de neconditionat sa facem asta, atat de bine putem intelege ca frica este umana si ca exprima starea pamantului pe care traim , si atat de bine am putea ierta micile iesiri de neincredere, oboseala si stressul unui om, atat de mult am putea fi dragastosi, de dragul sentimentului pur pe care dragalasenia unui om il reprezinta, macar pentru asta...daca nu de dragul altcuiva. Atat de frumos putem comunica intre noi fiintele umane, daca gasim un suflet maleabil, gata oricand sa fie sincer, deschis, chiar si in a-si recunoaste propriile defecte, fara orgolii si taranisme si razbunari de 2 bani. Mai ales cand totusi langa tine poate ai un suflet cald si maleabil, care incearca sa se tot muleze pe caracterul fiecaruia, iar altii dau doi bani. Si ti-l mai si zdrobesc cu toata forta. Si atunci...? Clar ca te schimbi, fara sa vrei.

Te inchizi incet in camaruta aceea, pana nu demult din ce in ce mai luminoasa, acum in bezna totala - a sufletului tau. Simti gerul napraznic al suferintei. Peste toti si peste toate, sot, mama, tata, frati, surori, maicute si calugari binevoitori - pentru fiecare sta cel mai presus doar fericirea si bucuria sa proprie.

Daca nu ai trait niciodata o drama sufleteasca, despre care simti ca te poate aduce in pragul nebuniei, atunci nu judeca. Nu ai acest drept divin. Roaga-te mai bine sa nu cunosti umilinta, judecata aspra din partea unor oameni care nu-si vad barna din ochi NICIODATA, sa nu cunosti parsivitatea si falsitatea, para josnica si taranismul grotesc. Tupeul unora de a considera ca - dupa o viata in care energia pozitiva si sufletul curat al unui om, fara de intentii parsive - au fost pe lista candidatilor la intinare, dupa incercari cumplite de a rani acel suflet neintinat cu toate marsaviile lumii - ca tot tu ai gura cam mare, si vorbesti si te aperi cam mult.

Viata mea este ea insasi o ironie a sortii. Un zar aruncat gresit sau un joc pierdut la sah. Un puzzle gandit din start aiurea cu piese lipsa, sau cu unele in plus. Sau poate, cine stie, si Universul in expansiunea sa, mai comite erori...

PS. Postarea asta merge citita ascultand piesa de mai jos, disponibila in doua variante...video. Eu am avut piesa asta in minte pe tot parcursul compunerii acestei postari, si simt ca m-a inspirat....

No comments:

Post a Comment